Како да знаете дека сте претерале со алкохолот?

Loading...

Алкохолот колку што ни претставува задоволство, знае и да ни наштети како на организмот така и на самото наше однесување. Па, како да дознаете дека сте претерале со пиењето?Еве неколку примери кои покажуваат дека сте претерале со алкохолот и треба да превземете нешто за да го намалите во најкраток можен рок. 
1.Станувате бестрашни
Алкохолот кај многумина ги ослободува кочниците, но освен што се ослободуваат од срамежливоста, многумина потполно ја губат здравата доза на страв која би ги спречила во многу ризични потфати. Интересно е дека алкохолот е виновник за околу 60% на фатални опекотини и давења, 40% на фатални падови и автомобилски несреќи, половина сексуални напади, покажуваат податоци на американскиот National Institute on Alcohol Abuse and Alkoholism ( NIAAA ).
2. За викенд мора да се напиете …
Прочитајте повеќе на najadise.mkЕве неколку примери кои покажуваат дека сте претерале со алкохолот и треба да превземете нешто за да го намалите во најкраток може

loading...
Loading...