Како беа украдени голите фотки од познатите жени и колку е “облакот” безбеден?

Loading...

Интимните и голи фотографии од познати актерки, моделки и пејачки, што вчера протекоа на интернет, за кои стигна потврда дека се автентични, го наметнаа прашањето како е возможно да се случи тоа и толку многу приватни содржини да бидат украдени.Според некои од информациите, најголемиот дел од фотографиите се украдени преку iCloud сервисот за складирање податоци во облак на Apple, како и преку останатите такви сервиси, како Google Drive и Dropbox.
За повеќе информации прочитајте на gsm.mk.Според некои од информациите, најголемиот дел од фотографиите се украдени преку iCloud сервисот за складирање податоци во облак на Apple, како и пр

loading...
Loading...