Ова морате да го сторите брзо и спретно!Појавата на пламен во рерната или на скара често се случува, поради топењето на маснотиите кои паѓаат на врелата површина и почнуваат да горат.
Не паничете кога такво нешто ќе се случи, имајте само при рака сода бикарбона. Пламенот брзо и ефикасно ќе се изгаси.
Она што е најважно е дека ваквото гасење на пламенот нема да влијае на мирисот и вкусот на вашето јадење!
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна и здрав начин на живот, диети и животни искуства, можете да најдете на НАЈАДИСЕ.МК како и на фан страната на Фејсбук, а може да станете и член од групата на Најадисе на Фејсбук каде може да споделите ваш омилен рецепт.Појавата на пламен во рерната или на скара често се случува, поради топењето на маснотиите кои паѓаат на