Како да ги препознаете кинеските копии од iPhone 6?

Loading...

Бидејќи дизајнот на iPhone 6 уште пред неколку месеци беше откриен на јавноста (и чекаме да се официјализира на 9-ти септември), кинеските производители веќе изработија голем број на перфектни копии од овој уред. Како да ги препознаете?Проблемот овде е што копирањето на мобилни телефони е толку усовршено, што тешко ќе можете да препознаете дали се работи за копија или не. Точно, кога ќе го вклучите уредот и ќе „прочачкате“ внатре ќе знаете за што станува збор, но што кога телефонот е исклучен или без батерија?
Можеби ќе бидете во искушение да дадете 300 евра за некој iPhone 6, бидејќи желбата ќе биде голема…
Французинот Steve Hemmerstoffer понуди решение кое би можело да ви помогне. Кога ќе го анализирате телефонот, треба да се фокусирате на предната камера и сензорите на уредот. 
Повеќе на GSM.MKПроблемот овде е што копирањето на мобилни телефони е толку усовршено, што тешко ќе можете да препознаете дали се работи за копија или не. Точно, к

loading...
Loading...