Како да го спречите крварењето во носот?

Loading...

Крварењата од носот, најчесто не треба да не загрижуваат, но не треба ни да се игнорираат, тие доаѓаат најчесто поради фактура, физички контакт со носната слуз, носна алергија, настинка, грип или високи температури. Овие крварења најчесто доаѓаат од предниот назален септум и најчесто немаат етиолошки причинител.
Без разлика на причините, крварењето од носот во 90% од случаите престанува спонтано, додека преостанатиот процент бараат лекарска интервенција. Професионален совет, немојте да претерувате со капките за нос.
Крварењето од носот може да биде непријатно, доколку личност не знае да го сопре на вистински начин, а посебно ако тоа се случи надвор од домот, поради што се доаѓа до дополнителна вознемиреност. Без разлика на причините, крварењето од носот во 90% од случаите престанува спонтано, додека преостанатиот процент бараат лекарска интервенција.
За повеќе информации прочитајте на think.mk. Крварењата од носот, најчесто не треба да не загрижуваат, но не треба ни да се игнорираат, тие доаѓаат најчесто поради фактура, физички контакт со Крварењето во носот може да е честа појава, но еве како може брзо и лесно да го спречите.

loading...
Loading...