Како до совршен тен?!

Loading...

Понекогаш колку и да водите сметка за своето лице, постојат денови кога подочниците или мозолчињата се неизбежни. Дознајте како да ги сокриете и да го направите вашиот тен совршен!
Течна пудра
Прв чекор е течната пудра, а потоа оди коректорот. На тој начин ќе ја изедначите бојата на тенот и со тоа ќе видите каде навистина ќе треба да искористите коректор.
Правилната нијанса е основа за совршениот тен. Заборавете на тестирање на пудрата на рака, туку нанесете 2 или 3 нијанси кои мислите дека најмногу ви одговараат на образите и проверете која од нив најдобро се совпаѓа без многу размачкување.

Коректор
Еден коректор не ви е доволен. За да ги прикриете подочниците ви е потребна посветла нијанса од вашиот тен, а за мозолчињата и акните употребете зелен коректор кој ќе го покрие црвенилото, а потоа преку него нанесете го оној со боја на вашата кожа.
На крајот нанесете пудра во прав и финиширајте го целиот изглед.
Понекогаш колку и да водите сметка за своето лице, постојат денови кога подочниците или мозолчињата се неизбежни. Дозн

loading...
Loading...