Доколку ви остана поголема количина леб од претходниот ден, а е тврд за јадење, не го фрлајте искористете го за вкусен оброк.Проја од бајат леб
Состојки:
4 јајца
магдонос
3 лажици ајвар
2 лажици ситно сирење
ситно исецкани колбаси
Подготовки:
Изронете го лебот и ставете го во блендер, а потоа смелете го. Не грижете се доколку ви останат и покрупни парчиња леб.
Во сад измешајте го лебот со останатите состојки и префрлете во тавче. Израмнете ја смесата со раце и печете на 220 степени, додека не порумени, околу 20-ина минути.
Идеален предлог за појадок или ужина.
Наздравје.Проја од бајат леб
Состојки:
4 јајца
магдонос
3 лажици ајвар
2 лажици сит