Како полесно да заспиете?

Loading...

Колку пати ви се случило да сте преморени, но да не можете да заспиете?
Еве неколку нови начини кои можете да ги испробате доколку сакате побрзо да ви дојде сонот…Убаво наместете го креветот.
Резултатите од неодамнешното истражување покажаа дека доколку го местите креветот секој ден, за 19% ви се зголемува шансата за цврст сон. Промената на чаршафите и навлаките за перничиња исто така ќе ви помогне во тоа.
Добро би дошло малку да се оладите.
Се сеќавате на она чувство кога легнувате во кревет на ладен чаршаф? Истовремено ве облева убаво чувство, а ви доаѓа и малку ладничко, нели? Токму тоа мало намалување на телесната температура ќе ја зголеми шансата за успивање.

Свиткајте ги прстите на нозете.
Да- пробајте го и ова: свиткајте ги прстите на нозете и бројте до седум, потоа истото повторете го со мускулите нагоре- на нозете, на рацете се до вратот.
За потсетување:
Ништо не ви вреди ако не го исклучите звукот на телефонот- штом ќе ви дојде дремка, како по Марфиев закон секогаш ќе се најде некој да ви прати порака или да ви заѕвони!Убаво наместете го креветот.
Резултатите од неодамнешното истражување покажаа дека доколку го местите креветот секој ден,

loading...
Loading...