Како жените во Грција бараат спас од кризата?

Грците на секој можен начин бараат спас од кризата која веќе неколку години ја тресе Грција. Така, жените преку криминална мрежа која се занимавала со издавање фалсификувани документи за фиктивни бракови на странски државјани со Грци, решиле да бараат спас од кризата. Министерството за внатрешни работи добило информации дека вработени во општинската администрација и адвокати биле инволвирани во оваа криминална мрежа.
Околу целиот случај, обвинителството во градот Ахаја на полуостровот Пелопонес, започна истрага.
Првиот дел од истрагата се одвивала од јуни до септември, а откриени се Гркинки кои склучувале фиктивни бракови, а нивниот изговор е барање подобро место за живеење како и спас од грчката криза. Министерството за внатрешни работи добило информации дека вработени во општинската администрација и адвокати биле инволвирани во оваа криминална мр

Пронајдете не на следниве мрежи: