Камилицата не штити од рак?

Loading...

Чајот приготвен од камилица во себе содржи супстанца наречена апигенин, која спречува ширење на канцерогените клетки. Истата супстанца ја има и во некои видови овошје и зеленчук.Научниците од Универзитето во Охајо откриле дека апигенинот има моќ да ги блокира клетките на рак на дојка кои имаат способност да живеат подолго од нормалните клетки, но и да ги направи посензитивни на терапијата со лекови.
Повеќе на  najadise.mkНаучниците од Универзитето во Охајо откриле дека апигенинот има моќ да ги блокира клетките на рак на дојка кои им

loading...
Loading...