Камиловски: Левицата кај нас ги сведе работите на следното: Ако не си атеист тогаш си фашист …

Loading...

Марјан Камиловски е академски уметник кој дипломирал на Факултетот за ликовна уметност во Скопје во класата на проф. Димитар Малиданов во 1988 година.  На пошироката јавност и стана познат како автор на бронзената ограда и канделабрите на мостот Слобода,  како дел од големиот проект Скопје 2014  и како еден од првите луѓе кој застанаа во одбрана на проектот од воглавном неоснованите критики , но и како човек  настапуваше во јавноста и како политички аналитичар и чија аналитика не ретко се покажа како точна .
 Господине Камиловски … како тоа еден уметник почна да се занимава и со анализа на политичката ситуација во земјава и во светот  ?
Камиловски :
   Па некако дојде спонтано …. имаше инсуфисциенциа на аналитичари со десно конзервативна определба и светоглед .
Во нашава држава , поради долгогодишното комунистичко државно уредување и ментална ( а и физичка ) диктатура, на секое десно конзервативно гледиште веднаш му се лепеше етикета на фашизам или нацизам од страна на левицата која вешто манипулираше, премолчувајки го историскиот факт дека Хитлеровите нацисти се Национал – социјалисти и се дојдени од редовите на левицата .
Левицата кај нас ги сведе  работите на следново – Ако не си атеист тогаш си фашист …
Левицата крвнички се обидуваше да го истреби религиозниот светоглед во Македонија од 1945 та наваму бидејки токму од библиското двомилениумско предание доаѓа и конзервативниот традиционаен светоглед на Македонецот , неговиот морал и етика …
Ден денес паметам како, едно момче кое во училиште ( во осмолетка, некаде во седумдесетите ) донесе вапцани јајца за велигден, изеде невиден ќотек од наставникот кој беше благонадежден комунист .
Ова е објаснување зошто сеуште во Македонија е силен левичарскиот ментален концепт . Имено сите конзервативни десничари соочени со овој тип на пресија одеа во емиграција .
Ова е воедно и објаснување зошто македонската емиграција во САД традиционално е блиска со републиканците .
Едноставно со десното крило во САД делиме блиски конзервативни гледишта .
Сведоци сме на голем подем на десницата во светски рамки па и кај нас … Како тоа го толкувате …
Камиловски :
Па јас би ги поставил работите обратно … Имено сведоци сме на голем пад на левицата која стана безидејна и стечиште на разно – разни мегаломанијачишта од типот на Џорџ Сорос кој преку спонзорирањето на маргиналните групи како што се ЛГБТ ( а и С ) заедниците се обидоа да направат социјален инжинеринг во свеста на човештвото и да воведат вредности кој до вчера сме ги сметале за против – природни .
Од друга страна традиционалниот конзервативен светоглед ( Брак , семејство,  семејни вредности , држава и вера ) да го прогласат за надминато нешто , нешто што е кочница за нивната самопрогласена прогресивност и напредност !
Левицата го нападна човековиот дух на сите нивоа рушејки му ги вредностите кој природно низ вековите ги усвоил .
Овој процес е долг … започнат е уште во 19 тиот век со учењето на Чарлс Дарвин и неговата теорија на еволуција која човекот го сведе на животно со нешто поголема интелегенција .
Ова и ден денес е важечка догма во науката и е официјално учење во секоја секуларна држава иако Дарвиновата теорија тече од сите страни и не е ништо повеќе од недокажана шпекулација .
Врв на овој садизам е секако доделувањето на Нобелова награда на неодарвинистот Ричард Доукинс за неговата теза за  “ Себичниот ген “ кој оди до таму да ја негира слободната воља на човечкото битие и го претставува како телесен инструмент на себичниот ѓен кој треба да му обезбеди опстанок .
Не треба многу да се биде паметен за да се свати потребата за овој социјален инжинеринг .
Он треба да донесе морално оправдување за крвничката експлоатација која владеачките елити му ја прават на човештвото .
Теоријата на еволуција овие ѕверства ги прикажува како природна последица на борбата за опстанок …
Левицата преку Фројд го сведе човекот на битие детерминирано исклучиво од сексуалните нагони , преку Маркс левицата ја воведе диктатурата на пролетеријатот … нешто што човештвото го чинеше милиони животи …
Слободно би можеле да кажеме дека Дарвин, Маркс и Фројд се  не – светото  тројство на човештвото .
Во дваесетиот век на левичарите им успеа солидно да ја уништат ликовната уметност … почнувајки со  модерните уметнички правци кубизам , надреализам и сл. па до таканаречената концептуална уметност , уметност на дегенерици кој ни молив не знаат да држат во рака ( а ми се колеги ха, ха …! )
Зад суперзвездите на современото сликарство стои моќната пропагандна машинерија на левицата која е финансирана од познатите светски банкарски олигарси кои се во самата суштина на проблемот .
Пикасо и Дали во моменти на искреност признале дека нивната уметност е една голема шега и глупост . Што повеќе да кажеме за концептуалната уметност од типот на цркнатата ајкула во формалин на Демиен Херст … освен дека и тоа ингениозно дело  (во наводници) доаѓа од Британија …. која е центарот и изворот на овие изопачени светогледи .
Би сакал да напоменам дека и самите англичани не се поштедени од овие влијанија. На пример принцот Чарлс своевремено изјави дека модерната архитектура му нанела штета на Лондон повеќе отколку Луфтвафе во втората светска војна … Оваа изјава сама по себе значи дека дури и највисоките кругови во нивното општество се немоќни пред пошаста која ја финансираат банкарите …
Денес гледаме како се уништува и музичката уметност . Како разно – разни Ди – џеи прават ритуали кој можеме да ги наречеме само како сатанистички …. Ефтиноста може да ја видиме секаде … претставена како врвна вредност … !  
Рековте ЛГБТ а и С ? Што е тоа С ? Ако може да појасните …
Камиловски
ЛГБТ е скратеница за Лезбејска , геј , бисексуална  и транссексулна – та заедница ( или популација )
На ова се придодава и С која е за Содомичарската заедница односно групацијата која се бори за легализацијата на сексуалните односи помеѓу луге и животни . Овакви движења веке постојат во Финска, Белгија, Шведска,  а некаде веќе и им е удоволено на барањата . Нема потреба да посочам дека и оваа изопаченост е финансирана од истите извори … Во стариот завет за овакви сексуални активности е предвидено каменување до смрт ….
Нормално овие луге се атеисти и за нив нема никаква морална бариера ниту кочница па единствено што прават во животот е да ги удоволуваат кејфовите на нивното подивено его !
Гледате … не е себичниот ген на Ричард Доукинс во прашање , туку себичното его лишено од светлината на Творецот … Овде би го додал и Достоевски кој во една прилика згрозен од надоаѓањето на материјализмот и атеизмот рекол : Ако не постои Бог … се е дозволено …!
Во вашите настапи на Македонското радио уште пред 5 – 6 години го најавивте брегзит …. денеска сведоци сме дека тоа се случи …
Камиловски
Всушност не го предвидов воопшто … го предвиде ЦИА … Таа анализа излезе во јавноста уште пред десетина години и се однесуваше на распад на Европската Унија кој ќе започне со излегување на Обидинетото Кралство од неа и кое понатаму би се асоцирало со Америка …
Потоа би следела поделба на Европа на следниве делови … Прво би се оформила таканаречената стара Европа во која би влегле Франција Шпанија Италија … а центарот околу која би гравитирале би била Германија … потоа би се оформила нова католичка Европа во која би влегле католичките земји кои биле дел од источниот блок … значи  Полска Чешка и така натаму до Хрватска …
И на крај би се оформил православен блок во кој би влегле Србија , Бугарија , Црна гора , Македонија , Грција …
Овие последниве би биле под влијание на Русија
Јас за разлика од другите аналитичари оваа анализа на ЦИА ја сватив посериозно и ако ги набљудуваме глобалните политички случувања ќе видиме дека настаните се одвиваат во оваа насока .
Ја предвидовте и победата на Трамп во Америка …
Камиловски
Па ова не беше тешко да се предвиди доколку работите се гледаат објективно и без навивачка еуфорија или обратно низ дефетизам . Оној момент кога ФБИ застана против Клинтон работите беа совршено јасни … Ние овде сме научени дефетистички да размислуваме …
Демек во Америка постојат некакви тајни влади кои контролираат се , дека Вол Стрит ги поседува политичарите , дека Американците се глупи и не сваќаат дека демократијата е привид и дека зад кулисите цело време се едни те исти луге … и сл.
Но ова не е сосема точно …. Американците можеби се спори во постигнувањето на свесноста за тоа што навистина се случува , што е и нормално бидејки е тоа земја од 300 милиони луѓе и спор е процесот на промена на колективната свест , но не и невозможен …
Америка е сепак водечка сила во светот и таму има многу интелегентни луѓе кои одамна  сватија што се случува и ги искористија сите правни механизми да се справат со олигархијата која навистина се обиде да воспостави привидна демократија со марионетски политичари …
Можеби ова ќе звучи радикално … но со победата на Трамп американците спречија да им се случи Отомвриска револуција и тоа безмалку на стогодишнината од Октомвриската револуција во Русија .
Не е далеку од памет да се предпостави дека некој може да се охрабри и да ја повтори истата прикаска од почетокот на 20 тиот век, во почетокот на 21 виот век, и тоа на место на кое ни во сон не би помислиле дека може да се случи … во САД !
Во едно ваше интервју Социјал Демократскиот Сојуз  ( СДСМ ) односно поранешната Комунистичка партија на Македонија,  ги нарековте секта … Потоа и некој познати политичари почнаа да го користат истиот термин …
Дали СДСМ се дел од една поголема , би биле слободни да кажеме , планетарна секта … која стои зад голем број проблеми во светот … па и кај нас … 
Камиловски
Јас сум ги нарекол секако … Шпијунска инсталација …  Сервис за услуги на странски разузнавачки служби …, и да секако … Секта или да бидам прецизен – Сектата од Кумровец – односно местото во кое пионерите на маршалот Титото се обучувале да владеат со стоката , овците , радничиштата и сељачиштата ( стандардни термини со кој го ословуваат народот )
Дали се они дел од некаква глобална секта на социопати … хммм интересно прашање кое од водите на политиката и социологијата не префрла во едни други води …. водите на езотеријата , тајните друштва , и скриените знаења …  да, гледано низ оваа призма одговорот е да !
Многу луге во овој период , додека траеше кризата , го приметија однесувањето на припадниците на СДСМ и констатираа дека е необично … дека мелат нон стоп едни те исти флоскули … како хипнотизирани … или брифирани ….
Идентично нешто прават и припадниците на сектите кои сакаат да придобијат луѓе … повторуваат едно те исто додека не го скршат духот на луѓето кои им се цел . Повеќе пати сум нагласил дека целта не е да се скрши ВМРО туку духот на нацијава … !
Ние граѓаните сме цел на оваа агресија од страна на Комуњарите …. бидејки со тоа не казнуваат нас за тоа што не ги сакаме ( гласаме ) …
Нешто како инфантилниот нарцизам кај децата кои со агресија и автоагресија ги казнуваат родителите поради тоа што овие наводно не ги сакаат доволно … !
Кој ги знае … можеби имаат и колективна опстипација на нервна база … !
Ја споменавте и призмата на езотеријата и тајните друштва и учења …
Оние кој ве познаваат и ве следат, знаат дека и на оваа тема сте прилично поткован , ако смееме така да кажеме .
Вие сте автор ( под псевдоним всушност) на единствениот ( засега ) македонски езотеричен роман – Розата од вода .
Како би ја коментирале целата наша а и светска ситуација гледано низ оваа призма … призмата на езотеријата … ?
Камиловски
Па секако – како обид на рептилите на Дејвид Ајк да завладеат со светот … Ха , ха …. !
Ако алудирате на тоа … ќе ве изненадам … сепак има нешто во таа луда приказна … !
Имено целокупната езотерија може да ја сватите ако ја разбирате таканаречената – динамика на енергетските полиња – термин кој произлегува од основните поставки на тајните учења кои светот го гледаат исклучиво како вибрација која се пренесува од систем во систем .
Првото езотериско правило гласи – Енергијата тече секогаш во правецот на вашиот фокус … па од таму можете да го парафразирате основниот постулат на истражувачкото новинарство кое пак гласи – Ако прикаската нема смисол – следи ги парите , односно во нашиов случај,  ако однесувањето на поединецот или групата е ирационално – следи го токот на енергијата и каде тој се слива … Од овде доаѓаме до уште едно основно езотериско правило кое вели … Кој ја држи контролата, тој ја восприема или краде енергијата ( од контролираните и манипулираните секако )
Сега веќе можеме да го разбереме мотивот на човечкото ирационално однесување, а тој е – Несвесната борба за доминација , а со тоа и за восприемање животна сила на украден , односно не – богоугоден начин, е изворот на сите човечки проблеми … лични, групни и глобални … !
За ова да се одбегне религиските системи воспоставиле десет правила кој се исти и во паганството , и во Стариот завет , и во Новиот завет односно Христијанството и во муслиманството … тоа се така наречените десет Божји заповеди кои овозможуваат правилен проток на животната сила … а со тоа и одбегнување на она што во езотеријата се нарекува психички вампиризам ( од овде е и метафората за вампирите како цицачи на крв )…
Од овие десет правила кои сите ги знаеме , произлегува моралот и етиката на цивилизацијава … !
Нормално …. верниците кои суштински се доследни ( не формално ) на овие упатства имаат благодат да се напојуваат со животна сила од самиот Творец … ! Но оние кои се формални во ова , или се лицемери , лишени се од врската со Творецот и оваа натсушна потреба ја компензираат преку борбата за моќ , односно контрола врз ближниот, која пак овозможува да му ја пијат крвта … ! Ова е всушност падот човечки и злото кое царува во овој свет …
Ова ствара колективна вампирска свест или поточно над – свест која функционира како еден колективен ентитет , колективна интелегенција или програм ако сакате , кој за да опстане мора да има свои жртви од кои ќе пие енергија … Овие групни ентитети се нарекуваат егрегори или групни интелегенции .
Тие се по дифолт демонски …. бидејки се отпаднати од инхерентната едност и сеповрзаност на видливиот и невидливиот свет …
Самиот термин демон е негација на поимот едност – Моно,  односно Де – моно , не едност или вон едноста …
Е сега кога ќе видите дека овие нижи енергии кој во езотеријата се нарекуваат хтонски ( мрачни или негативни ),  се на фреските и на скулптурите прикажани како змии , змаеви,  односно рептили , ќе видите дека Дејвид Ајк во своето патување во колективното несвесно извлекол точна парадигма за да ги опише овие луѓе кои не се ништо друго до инструмент на глобалниот егрегор во кој е заглавено човештвото. Ова е таканаречениот Матрикс од истоимениот филм на браќата Вашовски.
Ова е всушност и точното објаснување за секташкото однесување на членовите на СДСМ … кои како атеисти и тотални глупаци кои немаат поим од ова за што овде зборувам ( народскиот термин за овој тип на луѓе е  – Од сите вери надвор – ) , всушност се само инструмент на овие колективни сили на глобалното несвесно..!
Нивната патолошка потреба да бидат на власт мимо вољата на нацијава и да господарат со неа на крвнички начин , држејки ја во конкретна фрустрација , со наметнување на задолжително учење на албански јазик ( кој е ирелевантен од аспект на употребливост на светско ниво , односно е бескорисен ) , со кантонизација без дозвола на  вољата на нацијава , промена на име и идентитет  без дозвола на  вољата на нацијава, Охридски рамковен договор без дозвола на вољата на нацијава , форсирање на имбецили и тотално неспособни идиоти на високи позиции во општеството ( така наречената негативна селекција ) супресирање на способните и нивни прогон во странство … идиотски закони кои легитимната самоодбрана ја третираат како убиство ( случајот со дедо Љубе ) и така натаму , се само еден мал дел што го потврдува ова што го зборувам.
Ако се прашувате зошто се овие луѓе такви … одговорот е во погорните редови, но овде доаѓаме до релативизација на прашањето – што е тоа човек ? Дали се што се движи на две нозе е човечко суштество … !  
Да не ви е ова многу за процесирање … ?
Не , не …напротив …. но постои ли било каква научна потврда за овие учења … 
Камиловски
Секако , и тоа дојде од најтврдите науки денес , Квантната физика и математиката , уште во втората половина на дваесетиот век . Квантните физичари ја забележаа аналогијата помеѓу постулатите на нивната наука и древните источни учења . Типичен пример е книгата “ Тао на физиката“  на физичарот Фритјов Капра .
Сепак клучниот пробив се случи оној момент кога заврши најголемата научна дебата во дваесетиот век која се одвиваше помеѓу Нилс Бор и Алберт Ајнштајн … дебатата за таканаречената “ квантна спрегнатост “ .
Имено Ајнштајн , како материјалист, не можел да се сложи со одредени постулати на квантната теорија , со одредени нејзини равенки , од кои произлегува дека електронот постои во состојба на таканаречена суперпозиција ( состојба во која е секаде и никаде истовремено , грубо да појаснам ) се додека свесниот набљудувач не изврши мерење и со самиот тој чин ќе направи колапс на суперпозицијата после што електронот завзема една одредена позиција во материјалниот свет .
Од ова произлегува дека свеста на човекот ( свесниот набљудувач ) е интерактивна со реалноста или по прецизно … ја креира реалноста … Што е постулат на сите мистични учења .
Ајнштајн сакал ова да го одбегне … велел – Сакам да верувам дека месечината е сеуште таму дури и кога ќе престанам да ја гледам … !
Сакајки да покаже дека Квантната теорија има грешка го поставил таканаречениот парадокс на Ајнштајн Розен и Подолски ( овие двајцава му се колеги )
Во него тој разгледува една хипотетична ситуација во која два електрона кои заедно вибрираат ( ова се нарекува квантна спрегнатост ) ги раздвојувате така да едниот оди со брзина на светлината во еден правец, а другиот во сосем спротивен . Од равенките на Квантната физика произлегува дека тие остануваат поврзани и дека секоја промена на едниот истовремено се случува и кај другиот … што пак според Ајнштајновата теорија на релативност е невозможно пошто брзината на светлината е најбрза во природата па од ова произлегувало дека нешто не е во ред со квантната теорија .
На ова се спротивставил Бор кој е татко на Квантната теорија кој ова го аргументирано отфрлил со таканаречената Копенхагеншка интерпретација … но физичарите ги поделил на два табора …
Ни Бор ни Ајнштајн не ја доживеаа завршницата на нивната дебата . Jа доживеа  физичарот Џон Стјуарт Бел ( почина 1990 )  кој ја постави својата теорема според која недвосмислено може да се докаже кој од ове двајца великани е во право .
Дури во 1982 та година со таканаречениот Париски експеримент кој го изведе физичарот Алан Аспект се потврди теоремата на Бел и дебатата заврши во корист на Нилс Бор … односно се потврди дека квантната спегнатост е реалност односно дека сите системи комуницираат и влијаат еден на друг нелокално ( ова е терминот кој се употребува за моменталната комуникација која се случува во субатомскиот свет )
Од овде добиваат основа сите парапсихолошки феномени од телепатијата ( која сите сме ја искусиле понекогаш кога однапред сме знаеле кој ќе ни ѕвони на телефон или на врата ) па до психичкиот вампиризам … односно фактот дека една негативна личност може да ја смени позитивната вибрација на цела група … Бидејки сите ние сме составени од атоми …  сето ова кажано погоре важи и за нас.
Од овде се роди и идејата за Квантни компјутери …. кој би ги замениле овие со кој денес работиме … но и идејата за квантната природа на свеста односно дека таа доаѓа од квантната суперпозиција …  
Ова е она што Исус го кажува – Јас сум во светот … но не сум од светот … Да,  квантната суперпозиција е факт … но таа не е во овој свет …. туку обратно … овој свет происходи од нејзе …
Односно свеста ( јас сум ) ја креира реалноста а не обратно . Од овде е и идејата за светот сватен како виртуелна реалност … односно симулација …
Се наметнува прашањето на кое сеуште немаме одговор а тоа е –  Дали постоиме во симулација или виртуелноста е инхерентно својство на овој универзум …
Склон сум да верувам во ова второво , во спротивно …. не ќе да е добра ситуацијава ( ха , ха .. !)
Дали ова подразбира поинаков морал и етика … кога веќе е јасно сето ова ..?
Камиловски :
Не … Подразбира враќање на стариот морал и етика … оној традиционалниот кој материјалистичкиот светоглед го отфрли и почна да практицира сатанизам …
Да,  доктринарен сатанизам …
Можеби не преку математички равенки … но преку мистичните увиди, нашите предци сето ова погоре елаборирано го знаеле и изградиле цивилизација која функционирала со илјадници години …
Се додека некои брадести изопачени материјалистички битанги ( од типот на Маркс , Ленин , Фројд , Дарвин и тие кои стоеле зад нив ) не решиле сето тоа да го доведат под знак на прашање …
Ова отворило простор за практикување на забранетите доктрини … оние кои човештвото низ искуство ги апсолвирало како штетни …
Не знам колку им е познат на вашите читатели сексологот Алфред Кинси и неговата книга од четириесетите години на минатиот век која е позната како Кинсиевиот извештај ( Kinsi’s report ). Во него тој го анализира сексуалното однесување на хомо сапиенсот и неговите резултати се катастрофа …
Имено од нив произлегува дека и жените и мажите се промискуитетни и прељубнички ориентирани и дека барем 40 % од машката популација имала хомосексуален однос барем еднаш во животот , дека децата од најрана возраст се сексуални битија и дека педофилијата не е некаков сериозен грев . Овие постулати подоцна се влезени во Американската легислатива и казните за педофилите се минимизирани , хомосексуалноста е отфрлена од листата на психички болести а прељубништвото, иако во просек е причина за девет од десет крвни деликти, е сведено на приватен проблем на партнерите .
Овие постулати ја охрабруваат таканаречената сексуална револуција од шеесетите години на минатиот век која го претвори светов во Содома и Гомора .
Денес Кинси е дел од официјалното образование и се имплементира во школството во сите држави кои се асоцираат со западот .
Но во Америка веќе се крева гласот против ова , конзервативните кругови го оспоруваат неговиот извештај и докажуваат дека ги фризирал резултатите со цел да прави социјален инжинеринг и да го обликува човештвото според својот лик … Имено според документарецот – Кинсиевиот синдром – Кинси бил хомосексуалец и педофил .
Веројатно нема да ве зачуди ако кажам дека финансиер му била фондацијата Рокфелер . Гледате како едни те исти имиња се вртат во сите свери Рокфелер , Ротшилд ,  Сорос …
Е сега да отидеме на спротивната страна … Православната црква во својата догматика и традиционално предание го осудува предбрачниот секс … го нарекува прељубнички акт вооднос на идниот брачен другар … ! Како сега ова … ќе се запрашат сите … како може некој или некоја со која сме биле во врска во младоста и сме прекинале многу пред да го запознаеме брачниот партнер / партнерка  да има влијание или да се смета за прељубништво .
Но ако бидеме искрени … сите до еден бивши партнери или партнерки на личноста со која сме во врска ни пречат … ма колку и да се правиме еманципирани и модерни … Од друга страна црквата ова го пренесува како догма и не го објаснува со некави логични аргументи па поради тоа  “еманципираниве “ сатанисти ги нарекуваат поповите задрти и затуцани … !
Одговорот е во она што претходно го зборувавме … во сеповрзаноста на сите системи … па и на луѓето .
Имено парапсихолошките феномени се најизразени кај идентичните близнаци , кај мајка и дете , кај татко и дете и кај љубовните парови …
Ова е поради тоа што сите овие макро – системи биле во квантна спрегнатост која останува трајно и која е вон линеарното време и простор, односно во суперпозицијата категориите вчера денес и утре постојат истовремено , исто е и со просторот … Затоа трајна е и енергетската поврзаност … па колку и да не сакаме да признаеме и поред тоа што во нашите брачни кревети сме пар … во суштина ни се случува на енергетско ниво – трансперсонален групњак … !
Ова е причината зошто се инсистирало на моногамност и невиност … ова е причината зошто монасите одат во целибат … За да се минимизира губењето енергија и животна сила која ја разменуваме со егрегорот во кој сме заглибени и која по дифолт е валкана и нижа … демонска ако баш сакате … !
Без ова сите ние сме храна за егрегорот – групната над – интелегенција која владее со овој свет и на која и се потребни токму вакви изопачени меѓучовечки односи … затоа што се храни со фрустрација и со измама …
Имено не е битно дали го сакате или мразите егрегорот … битно е да сте закачени за некој од фокусите кој ви ги нуди … убава кола , убава жена,  убава фотеља , омраза или обожување кон овој или оној … на лично или колективно ниво, дебелина , слабост , изглед … ин , аут и сл … ( во принцип ги практицира сите категории од седумте смртни гревови ) и да му ја донирате вашата животна сила … !
Егрегорот има свои фаворити … Тоа се оние луѓе кои му носат најповеќе енергија … што значи оние кои генерираат највеќе фрустрација кај обичните луге ( оние кои ја колат стоката ) .
Затоа ѓубрињата од типот на Сорос или Селанецот од Муртино успеваат и имаат и пари и моќ … Затоа што се слуги на оваа демонска интелегенција која за жал ние самите ( како човештво ) ја имаме створено и која во периодот на материјализмот и атеизмот сме ја оснажиле и зајакнале  и сме и допуштиле да се храни со добрите луѓе …
Најголемиот непријател на егрегорот е игнорирањето …. односно луѓето кои се идиферентни кон неговите мамци … Игнорирањето може комплетно да го умртви егрегорот . За зал ние скоро сите лесно се палиме како хепо коцки и партиципираме во неговата исхрана .
Моменталната состојба во нашево општество е ваква каква што е токму поради ова
Од вашево излагање произлегува дека езотеријата е и тоа како присатна во секојдневниот живот , но ние тоа не го приметуваме ….
Камиловски :
Апсолутно  и тоа и на позитивен и на негативен начин … На пример кога се ракувате со ближниот му велите – здраво – поради тоа што секој збор е енергија … или по прецизно кажано модулирана енергија … односно информација која влијае врз системот кон кој е насочена .
Затоа влијаат сите техники за афирмација и самоафирмација …. но влијаат и клетвите и негативните пораки , со таа разлика што овие вториве се автореферентни , односно тие се нешто како краток спој во системот , па порано или подоцна негативната енергија му се враќа на тој кој ја емитува или на наговото потомство.
Ова ја објаснува и важноста на пропагандата во политиката … ете зошто Сорос истура милиони за репрограмирање на македонците и претворање на мажите во жени а жените во мажи .
Кабалистите велат дека  секој човек може да изговори одреден ограничен број на негативни зборови … Кога ќе го потроши овој грант настапува смрт која самиот си ја предизвикал труејки се и себе и ближните со негатива …
Ние дури и несвесно партиципираме во овие ритуали … Штафетата на младоста која во СФРЈ му се доделуваше секој 25 мај на Титото всушност беше сатанистички ритуал преку кој се фокусираше енергијата на нацијата во еден тотем или идол кој го шетаа низ целата бивша држава а потоа му го подаруваа . На овој начин Титото остваруваше квантна спрегнатост со целата нација и ја фокусираше нивната енергија кон себе .
Е ова е мајсторство … ќе се сложат сите кои по нешто знаат на оваа тема .
Но маршалот не е единствен … Мумијата на Ленин во Москва е исто така сатанизам во акција … Тоа е начин да се одржи во егзистанција астралното тело на умрениот на тој начин што ќе биде јавно изложено, а посетителите ќе му бидат донатори . Ова е креирање на вампирски ентитет во суптилното енергетско поле …
(чисто да се знае човечката ДНК има свој еквивалент на квантно ниво, таканаречена фантомска ДНК … ова е нешто најново и е во правец на идеите од мистичните учења на кои се повикувам , но е контроверзно многу )
За разлика од Македонската православна црква Руската православна црква скоро цел век реагира и бара погребение на мумијата на Ленин … односно тие се сосема свесни за ова што овде го кажувам, а можеби знаат и многу повеќе …
Познато е дека рускиот патријарх своевремено,  кога во зигуратот во кој е сместена мумијата на Ленин пукнала цевка и се излила канализацијата , ја дал следнава изјава :  Каков светец – такво миро ….
Но МПЦ никогаш ништо не кажала за ритуалот на Титото со штафетата …. Ова ми пречи и мене и на многу на кои ова им е јасно . Култот на Титото е силен во Македонија и претставува проблематичен егрегор …
Ако ги земете културолошките разлики помеѓу нас и муслиманите ќе видите дека за разлика од нас , кај нив во нивното социјално живеење некои од овие увиди се правилно применети .
Познато е дека муслиманите нивните жени во периодот на ПМС и завреме на менструалниот циклус ги дислоцираат во други простории . Ова е поради инхерентниот вампиризам кај целата женска популација на планетава кој поради инсуфисциентност на животна сила е посебно изразен во овој период, а пак кој е всушност периодот кога одумира неоплодената јајце клетка .
Расположението на жената која во овие денови е зајадлива и кавгаџиски се однесува , веднаш се поправа кога новата јајце клетка ќе ја замени старата , односно циклусот ќе заврши.
Од аспект на динамиката на енергетските полиња ова е сосема исправно … но како е тоа кај нас каде што секуларната држава ова би го прогласила за малтретажа во брачната заедница .
Имено нашата секуларна држава ќе дозволи мажот и жената да се заколат помеѓу себе , бидејки ниту мажот, ниту жената, ниту пак материјалистички устроената држава не го зима вампиризмот како фактор , па не малку брачни кавги завршуваат со повреди па дури и со крвни деликти после што оној кој преживува оди во затвор.
Ако ова не е сатанизам тогаш јас не би знаел што повеќе да коментирам .
Не треба да се биде паметен за да се свати дека ваквите меѓучовечки односи му користат само на ентитетот кој се храни со фрустрација . Монасите велат дека природата на демоните е садистичка …. ова е  мотивот за садизмот и на демоните и на комуњарите кои се нивен инструмент .
Значи експлицитно ги дефинирате СДСМ како сатанистичка секта …
Камиловски :
Не … ! Ги дефинирам како македонски дел од една поголема , планетарно распространета сатанистичка секта , чии што истурени играчи од типот на Сорос ги знаеме сите …. Тие прават проблеми секаде … па дури и во САД сега во овој момент и се обидуваат да ја оспорат легитимната победа на Доналд Трамп .
До овој став дошле  многу луѓе кои размислувале и анализирале на оваа тема . Земете го последното дело на Стенли Кјубрик , филмот Очи широко затворени , каде што експлицитно покажува дека дека елитата практицира доктринарен сатанизам .
Сите го видовме отпорот на комуњарите да се воведе веронаука во школите … Тоа е токму од овие причини . Ним им е потребно школство кое ќе произведува луѓе со материјалистички светоглед , кое ќе го убие секое духовно стремење . Нив им се потребни луѓе кои јадат, пијат, дефецираат и сексуално општат 24 / 7 … а на први Мај се радуваат на бесплатните свински полутки кои великодушно ќе им ги подарат како врвен дострел на социјализмот и комунизмот. Луѓе кои им аплаудираат и им пеат песмички … !
Гледате … атеизмот и материјализмот се неопходен инструмент за владеење … затоа тој се форсира како планетарен светоглед и поред тоа што 95 % од лугево на планетава се активни верници или веруваат во некаква виша сила .
Логиката на бессмислениот и апсурден светоглед на овие луѓе ги води во психолошка бездна … и тоа можат да го одбегнат само со психопатска потреба за владеење . Логиката е следнава : Животот е апсурден и бессмислен … но ако си на власт и ја пијеш крвта на своите ближни … и не е толку апсурден . Ова ги прави идеални инструменти на глобалниот егрегор на кого му обезбедуваат животна сила …
Сепак главниот сатанизам не доаѓа од политиката туку од финансиско – монетарниот систем кој е инсталиран на целава планета . Тоа е идолско – тотемски систем кој му е подметнат на човештвото и е директно кршење на втората заповед која гласи : Не прави идол на ништо што е на небото и на земјата , не му се поклонувај и не му служи …
Финансиско монетарниот систем – е сосем спротивно нешто на ова … и ние де факто и де јуре му служиме , му се поклонуваме … му принесуваме и крвни жртви … бидејки сите војни и сите убиства се за пари !
Каде оди енергијата која се генерира со сето ова страдање веќе објаснив .
Тоа е системот на оние на кои сме им дозволиле да ги печатат парите …. истите оние кој Исус Христ  ги брка од храмот на Отецот …. менувачите на пари !
Да се потсетиме на изјавата на Амшел Ротшилд кој рекол : Дајте ми ја контролата врз снабдувањето со парите и баш ми е гајле кој ќе владее … !
Ова е тоа … Он всушност рекол … Дозволете ми да ви подметнам идол на кој ќе му служите … а вие бирајте власт колку сакате … и бидете во филм дека сте слободни .
Финансиско – монетарниот систем денес на планетарно ниво не е ништо друго до сатанистичка црква со која секојдневно општиме …
Ете ова е причината за гневот на Исус кој уште пред 2000 години го видел зародишот на ова што денес се случува … но и употребил сила против овие битанги … што на човештвото му кажува дека планетарната разрешница можеби нема да биде мирна и безболна !
Има ли излез од оваа ситуација ?
Камиловски :
Очигледно е дека се бара излез . Победата на Трамп во САД , конфликтот на Путин со идеолозите на новиот светски поредок … се е тоа показател дека нешто се случува … Еве се зборува дека Трамп ќе се заложи за враќање на златниот стандард на доларот … односно тој нема повеќе да биде коцкарска валута … Но дали е тоа вистинскиот потег ? Бидејки сите резерви на злато на планетава ( па и овие нашиве минимални во МКД ) се во рацете на погоре споменатите банкарски фамилии …
Ние прво мора да разбереме како природата функционира, па потоа да се ускладиме со неа, а не да идеме контра нејзе и да се силуваме самите себе, а и неа …
Но, за да разбереме што е тоа што го превидуваме, треба да скокнеме малку во светот на математиката односно да ги разгледаме постулатите на теоријата на детерминиран хаос .
Нејзиниор главен постулат е дека таканаречените нелинеарни системи ( односно сите системи во природата ) не се ништо друго до повисок степен на ред кој ние во отсаство на начин да го предвидиме го нарекуваме хаотичен .
Но евидентно е дека сите системи во природата се самоорганизирачки и нам привидно ни делуваат како стихии ( вода ваздух облаци земја односно се она што не може да го ставиме во линеарната геометрија )
Со развој на компјутерските науки и со откритието на Едвард Лоренц дека и најмала промена во почетните услови може да доведе до хаотично поведение на системот се поставени основите на новата наука која денес обилно се користи во предвидувањата на однесувањето на комплексните системи … помеѓу другото и на социолошките движења .
Теоријата на хаос предвидува постоење на четири таканаречени атрактори … односно мустри на самоорганизацијата на системите ( точка , круг , торус и чуден атрактор ) .
Тоа се состојби  кон кој конвергираат и од кои дивергираат системите и во тој процес генерираат одредени мустри според кои и се наречени атракторите .
Ова го имате и во живиот и во неживиот свет .
За нас е интересен таканаречениот торусен атрактор кој може да го видите на секаде во природата на различни нивоа , но и во социјалното живеење.
Во пресекот на помаранџата , доматот , во пресекот на дрвото , во силовите линии на магнетот , во магнетското поле на земјата во магнетското поле на сонцето , во галаксиите и во градбата на атомот .
Кога верниците конвергираат кон храмовите и потоа дивергираат од нив исто така се формира истата мустра .
Во  религијата ова се нарекува црква ( круг или кружење ) а во езотеријата чакра ( круг … чекрак на македонски ) односно овде се мисли на вортексите на полето околу човековото тело …
Истата мустра постои и во финансиско – монетарниот систем . Но со една битна разлика … Тој е имитација на системот кој постои во природата .
Имено … парите /монетите ја играат улогата на невидливиот свет односно светот на енергијата , робата е видливиот свет светот на материјата , а банките или берзите каде што се врши конверзијата на едната состојба во другата ја игра улогата на црквата / чакрата / атракторот …
Во природата конверзијата на материја во енергија и обратно се прави во централната точка која мистичните учења ја нарекуваат Бог … На пример во будизмот тоа е состојбата на Зен , во конфучијанството тоа е Тао , во христијанството тоа е Исус Христ ,  во науката тоа е полето на нултата точка … и така натаму …
Но не и во монетарниот систем … Овде централната оска е узурпирана од паразит кој го цица овој систем и енергијата на луѓето кои се во него заплеткани .
Тој паразит е во облик на човечко суштество и го знаеме по име и презиме. Го спомнавме погоре бидејки него сме му ја дале моќта да ги печати парите .
Сите централни банки на планетава ( со исклучок на неколку )  се под контрола на овие луге кои се наследници на  идејата на Амшил Ротшилд за тотална контрола врз печатењето пари …
Хенри Кисинџер еднаш има кажано : Кој ги контролира парите, го контролира светот … Е па еве гледаме кој е тоа …. !
Ова е синагогата на сатаната за која зборува Јован Богослов во Откровението …  Самиот термин Луцифер кој се преведува како доносител на светлината ( од латинското Lucio/ светлина и  fere / носи ) всушност може воопшто да не е точно преведено …
Имено,  сосема повеќе има смисол ако го преведете како Лукс и цифер што би значело  “ светлосна цифра / бројка “ , а тоа се дигиталните бројки ( цифри / шифри ) од компјутерскиот свет  преку кој се читаат цените и  пресметуваат валутите .
Не случајно се тежнее да се исфрли сосема од употреба готовината како платежно сретство и да се воспостави апсолутна контрола врз секој апоен .
Во тој случај сите ние би биле под контрола и дел од црквата сатанска на “ Светлосната Цифра “ .
За вакво толкување дури денес имаме парадигма . Ова видение на Јован Богослов е од пред 2000 години, но се однесува на ова време во кое глобалниот егрегор на паднатото колективно човечко его е на чекор од остварување на глобална контрола, а со тоа и на осум милијарди изворчиња на животна сила од кои се храни .
Ме прашавте дали има излез ? Да има …. ако го отстраниме монополот врз емисијата на парите кој го поседуваат пет – шест познати банкарски фамилии … но како тоа да се изведе … ?
Еве едно можно решение …
Древната Македонска валута позната како Статер, како што самото име и кажува,  била монета со статична вредност . Околу оваа оска ротирале робата и вложеноиот труд и се вршела размената .
Ова било така поради принципот – Царот секогаш зборува вистина … Односно владетелот ја гарантирал вредноста .
Со пропаѓањето на Македонската империја , па со доаѓањето на Римјаните , па со нивната поделба на исток и запад , па со доаѓањто на Отоманите … овој систем се загубил и бил заменет на планетарно ниво со системот на менувачите на пари … ( читај Родшилдови ) .
Нешто слично се обидувале англиските кралеви кои сваќајки какви се манипулации и какви замки се можни со менувачите на пари, го вовеле системот на Рабуш ( Tally stick ) .
Но овој систем бил нападнат 1642 година  и уништен од страна на Ротшилдови кои ја финансирале со злато Англиската револуција и Кронвел и го убиле кралот Чарлс .
По педесетгодишна војна,  го инсталирале својот систем и така е и ден, денес а Лондон е можеби и главното упориште на оваа фамилија и главен финансиски центар на планетава … !
Ако се сложиме дека централната оска во секој систем му припаѓа на Бог или Полето на нултата точка или на квантната суперпозиција или на Зен или на Тао … тогаш се поставува прашањето: Зошто централната оска на финансиско – монетарниот систем да биде паразитот кој се нарекува Ротшилд ?
Но зошто да биде и на било кој друг .. бидејки апсолутната моќ корумпира апсолутно .
Ако се сложиме дека по своите одлики најблиското нешто на описот на Бог е енергијата ( која не може да се створи или уништи туку само преоѓа од еден облик во друг ) тогаш повеќе од јасно е дека треба да се премине на енергетски стандард на валутите .
Односно, основната парична единица би имала како стандард одреден квантум на енергија , на пример онолку енергија колку што е потребно да се испече едно кило леб , така да со основната парична единица може ова да си го дозволите .
Но мора да се има и концензус дека секој поединец … доколку доброволно сака … може да произведува енергија , бидејки таа е бесплатна како и воздухот . Имено кажано е : Дојдете при Мене и ќе добиете се бесплатно .
На овој начин и тој кој има една соларна панела на кровот и тој кој има нуклеарна електрана се акционери во валутниот систем на државите и се гаранти на вредноста на валутата и партиципираат како сопственици во самата банка …
На овој начин се разбива монополот на менувачите на пари и печатењето пари без покритие . ( на што бевме сведоци при неодамнешната криза )
“ Чесниот пионерски збор “ на Ротшилд кој го наметна принципот – Ништо за нешто – се заменува со – нешто за нешто.
Државите ќе можат да печатат ( или електронски да користат ) само онолку пари колку што енергија имаат за да ја гарантира нивната вредност .
Ова би можело да се покаже како стабилен систем. Тој би имал флуктуации , но не би имал ломови и крахирања …
Овој концепт би можеле поголемите држави како САД или Русија да го тестираат во некоја од своите федерални единици … помалите пак во некоја од своите општини .
Ако се покаже како функционален би можело да се помина не ова . Ова би значело крај на сиромаштијата …
И понатаму би имало имотни и помалку имотни луѓе … но гладни и беспарични луѓе би немало … !
И само да напоменам дека јас не сум автор на оваа идеја … Неа ја предвиде футуристот Артур Кларк , а ја предлагаа и некои руски научници кои се бават со соларна енергија …
Јас само сум ја разработил како идеја и сум предложил име на валутата ( Статер ) и ја толкувам од сите аспекти, па и од аспектот на езотеријата и тајните учења . 
Слично како и биткоинот и ова би можело да започне како виртуелна валута .
Би се формирала World Stater Bank зад која како акционери би застанале поединци или компании кои имаат големи енергетски капацитети … Би влегле и поединци со мали или микро капацитети исто така … Многу важно е на самата валута да стои дека се признава правото на секој поединец да произведува енергија … Без ова само еден паразит ќе биде заменет со друг …
Но ако ова се спроведе во дело и ако функционира,  тогаш стресот и фрустрациите ќе се намалат, ќе се намали тензијата, а меѓучовечките односи ќе се поправат … глобалниот збеснат и подивен егрегор ќе клапне и ќе се умртви,  а лугето ќе поминат на повисоко духовно ниво, овде во овој свет,  и дај Боже, ќе се збидне она што е кажано : Првите ќе станат последни, а последните први …!Господине Камиловски … како тоа еден уметник почна да се занимава и со анализа на политичката ситуација во земјава и во светот

loading...