КАНЗАС НА НОЗЕ: Во тек се подготовки за одбрана од напад на зомби!

Loading...

Оваа необична одлука е последица од кампањата на локалната канцеларија за заштита и спасување, која сака да ги подготви жителите за доаѓањето на живи мртовци кои одеднаш би можеле да се кренат од гробовите.Дури и гувернерот на Канзас, Сем Браунбек ќе го прогласи октомври за месец на одбрана од зомби, јавува NBC.
– Ако сте подготвени за зомби апокалипса, ќе бидете подготвени за торнада, урагани, пожари и други природни катастрофи со кои Канзас често се соочува. Ова е забавен начин, благодарение на кој семејствата можат да се вклучат во безбедносните вежби и да научат како да ги обезбедат залихи на храна и други продукти во случај на катастрофа, рече Девон Таклин, шеф на локалната канцеларија за заштита и спасување.
Првите 300 пријавени ќе добијат и бесплатни пакети за одбрана од зомби.Дури и гувернерот на Канзас, Сем Браунбек ќе го прогласи октомври за месец на одбрана од зомби, јавува NBC.
– Ако сте подготвени за зомби а

loading...
Loading...