Катица Јанева ги натера новинарите да и ракоплескаат

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева, пред почетокот на денешната прес-конференција на која СЈО соопштува за покренувње на нови обвиненија, ги натера новинарите да и ракоплескаат.Преку однапред смислено сценарио, сдсмовските новинари беа статисти во сценариото на СЈО да се создаде некаква славеничка атмосфера, преку која ќе се оддаде признание за наводно професионалната работа на Јанева и нејзините обвинители, нешто што нема допирна точка со реалноста.
-Би сакала заедно со мене да им дадеме еден аплауз, бидејќи тие без мене, а и јас без нив не би можеле да ја завршиме оваа работа, рече Јанева.
По ваквата изјава на Јанева, следуваше раколескање од страна на новинари блиски до СДСМ, додека оние професионалните останаа доследно да си ја извршуваат новинарската работа.Преку однапред смислено сценарио, сдсмовските новинари беа статисти во сценариото на СЈО да се создаде некаква славеничка атмосфера, преку која ќе