Казнети поради тепачката: Партизан ќе игра два натпревари без своите навивачи, Милутинов, Павловиќ и Нелсон суспендирани

По сериозниот инцидент кој настана на мечот помеѓу кошаркарските ривали Црвена Ѕвезда и партизан, следеа соодветни ригорозни казни за учесниците во истата.Директорот на Српската кошаркарска лига, Драган Гогиќ, денес ги соопшти казните за учесниците во големата тепачка која настана вчера во салата Пионир на натпреварот помеѓу лутите ривали Црвена Ѕвезда и партизан.
Клубот Партизан е парично казнет, но исто така наредните два натпревари ќе ги игра без својата публика, а Никола Милутинов и Александар Павловиќ се казнети со суспензија од еден натпревар.
Демаркус Нелсон и марко Тејиќ од Црвена Ѕвезда се казнети со парична казна и суспензија од еден натпревар.

Покрај ова, секој учесник во тепачката е посебно казнет со парична казан, па така Партизан е казнет со вкупно 1,5 милиони динари, додека Црвена Ѕвезда ќе треба да плати казан од вкупно 882 000 динари.
Клубовите се казнети поради неправилна организација на редарската служба, и поради тоа што нивните навивачи фрлале по теренот предмети опасни по живот. Судијата Илија Белошевиќ пак, е казнет со суспензија од еден натпревар поради неправилно делегирање со мечот помеѓу Партизан и Црвена Ѕвезда.Директорот на Српската кошаркарска лига, Драган Гогиќ, денес ги соопшти казните за учесниците во големата тепачка која настана вчера во салата Пион

Пронајдете не на следниве мрежи: