Казни за мајките кои не си ги дојат децата

Loading...

Обединетите Арапски Емирати донесоа нов закон со кој ќе се казнуваат мајките кои не си ги дојат своите бебиња до втората година. Според новиот закон, секое дете има право да биде доено, а доколку мајката не сака да го дои детето, тугаш нејзиниот сопруг има право да ја тужи. За време на донесувањето на овој закон биле истакнати предностите и сите бенефиции по здравјето кои ги добива детето преку доењето, бидејќи е докажано дека оние деца кои се доени се во многу подобра здравствена состојба, отколку останатите.
Со оглед на тоа дека некои жени не сакаат да си ги дојат децата, голем број организации за заштита на правата на жената се против овој закон.Според новиот закон, секое дете има право да биде доено, а доколку мајката не сака да го дои детето, тугаш нејзиниот сопруг има право да ја тужи. З

loading...
Loading...