Кекси со нутела и чоколадо готови за 20 минути

Вкусни колачиња со крем нутела.Состојки:
100г путер
100г шеќер
1 ванилин шеќер
2 јајца
1 лажичка екстракт од ванила
½ рендана кора од лимон
5г прашок за печиво
100г сецкано темно чоколадо
Нутела по потреба за фил
Изматете го пенесто путерот (на собна температура) , додадете го шеќерот и матете  додека шеќерот не се растопи. Додадете ги јајцата, ванилата, ванилиниот шеќер, кората од лимон  и матете додека не се соедини се. Брашното измешајте го со прашокот за печиво и додадете го во смесата со јајцата, додадете ги и парчињата чоколадо и убаво измешајте.
Набрашнете ги малку рацете, одвојте парче тесто и истенчете го во круг. На средина од кругот ставете крем нутела. Спојте ги краевите и притиснете  да не истече филот. Ставете ги колачињата во тавче обложено со хартија за печење. Печете на 180 степени 12-15 минути, да станат светли.Состојки:
100г путер
100г шеќер
1 ванилин шеќер
2 јајца
1 лажичка екстракт од ванила

Пронајдете не на следниве мрежи: