Ким одлучи да не си ги крие нозете: Долго страдам од оваа болест!

Loading...

Ким Кардашијан пред шест години дознала дека има псоријаза, а оттогаш таа ја криела на сите можни начини. Сега конечно проговорила за својот проблем.– Некогаш на псоријазата гледав како на некоја своја мана се трудев да ја скријам од сите. Врз раните нанесував многу пудра и коректор, за луѓето да не ги забележат моите красти, изјавила Ким.
Кожната болест ја наследила од својата мајка Крис, која исто како и Ким, своите први симптоми ги забележала во своите рани триесети. Псоријазата е специфична болест која предизвикува рани од разни типови.
Лек за оваа болест не постои, а најчесто се третира со специјални креми, како и со подигнување на имунитетот.
– Се надевам дека ќе пронајдат лек, но во меѓувреме научив да се прифатам себеси со тој проблем. Многу внимавам што јадам и се мачкам со препишаните креми, рекла таа.
– Некогаш на псоријазата гледав како на некоја своја мана се трудев да ја скријам од сите. Врз раните нанесував многу пудра и коректор, за лу

loading...