Коалицијата на САД собори сириски воен авион

Коалицијата предводена од Соединетите Американски Држави собори сириски воен авион во близина на градот Рака, соопшти сириската армија на Фејсбук.Пилотот се води за исчезнат.
Војската наведува дека авионот е соборен во време на сириските борбени мисии против екстремистите на терористичката групација Исламска држава.
Во соопштението се додава дека иако таквите напади служат за да се осуетат борбите на сириските вооружени сили против тероризмот, тие нема да бидат обезхрабрени во борбата за стабилност и безбедност на Сирија.
Од другата страна, односно ниту еден претставник на земјите од коалицијата не се огласи за овој инцидент.Пилотот се води за исчезнат.
Војската наведува дека авионот е соборен во време на сириските борбени мисии против екстремистите на терористи

Пронајдете не на следниве мрежи: