Кое место во вашиот дом крие најмногу бактерии?

Loading...

Истражувањето покажало дека голем број на луѓе веруваат дека најнечисти места во домот се WC школките, но новите тврдење за загаденоста во домот прилично ги изненадиле.Ако ви се гади од јавните тоалети и јавен превоз поради нечистотијата и потенцијални бактерии, ќе се изненадите од фактот дека во вашиот дом имате најмногу нечистотија и бактерии.
Притоа, не станува збор за изнесување на ѓубрето, чистење на закоравените флеки или пак на санитариите. Мислиме на невидливата нечистотија која го опкружува вашиот дом.
Имено, најновите истражувања откриваат дека има бактерии и на неочекувани места како тастатурата на компјутерот на управувачите за видео игри. На овие предмети пронајдено е пет пати повеќе бактерии отколку на WC школката.
Особено е загрижувачки фактот што бројни бактерии се наоѓаат на детските играчки, а меѓу пронајдените во текот на истражувањето е и бактеријата Escherichia coli. Многу бактерии се пронајдени и на велосипедите, како и на градинарскито мебел.
Истражувањето покажало дека голем број на луѓе веруваат дека најнечисти места во домот се WC школките, но новите тврдење за загаденоста во домот прилично ги изненадиле.
„Ова откритие е алармантно, но не треба да се паничи. Најдобар начин да се заштитите е квалитетна хигиена. Тоа првенствено подразбира што почесто миење на рацете. Тоа е наједноставната, најевтината, но и најефикасната заштита, појаснува доктор Лиса Акерлеј.Ако ви се гади од јавните тоалети и јавен превоз поради нечистотијата и потенцијални бактерии, ќе се изненадите од фактот дека во вашиот дом имате

loading...
Loading...