КОЈ БИ РЕКОЛ! Додадете го овој зачин во лубеницата и ќе стане уште посочна!

Loading...

Лубеницата во лето носи големо освежување, а ја сакаме затоа што го хидрира организмот.Со еден неочекуван додаток, лубеницата ќе стане уште повкусна и посочна: исечените парчиња лубеница, едноставно зачинете ги со малку сол. Можеби ви звучи чудно да посолувате овошје како што е лубеницата, но сетете се на класичната италијанска комбинација од две намирници кои одат совршено заедно – солена пршута и диња.
Освен што ќе и даде на лубеницата неодолив слатко-солен вкус, солта всушност ќе ја нагласи слаткоста на лубеницата, поради која уште повеќе ќе ја засакате.
Но, лубеницата не е единствена намирница, чиј вкус се појачува со додавање на сол, и билните чаеви препорачливо е да се зачинат со малку сол.Со еден неочекуван додаток, лубеницата ќе стане уште повкусна и посочна: исечените парчиња лубеница, едноставно зачинете ги со малку сол. Можеби ви

loading...