Кој се е на СОРОСОВИОТ платен список во Македонија?

Loading...

Тензиите измеѓу САД и Русија растат се повеќе, а најновата мета на англоамериканската дестабилизациона кампања е Македонија.Џорџ Сорос, НАТО и елементите на Обоената револуција, ќе се обидате да ја уништат македонската власт и да обезбедат пропаст на македонскиот народ со воведување на западната демократија.
Џорџ Сорос е најпознат по тоа, што ја финансирал таканаречената Булдожер револуција во Србија, во која е симнат од власт претседателот Слободан Милошевиќ во 200 година. Потоа, по финансирањето на Револуција на ружата, во Грузија во 2003 година, финансирање на исламското движење во Турција, но и движењето Окупирај го Вол Стрит во САД. Секое од овие случувања донело само беда и сиромаштво.
Исто така, Џорџ Сорос има вмешано прсти во друштвените немири кои моментално се одвиваат во САД од Флорида, преку Фергусон до Балтимур.
Сорос своето делување го крие позади левичарските невладини организации, кои се всушност револуционерни организации осмислени да ја следат политичката агенда, да воведуваат марионетски режими и да и служат на англоамериканската олигархија.
Неговата позната организација по име Open Society Institute (ОСИ) е многу активна во Македонија и делува со многу други граѓански организации, кои ја опколуваат Македонија од сите страни.
ОСИ во Македонија делува веќе 20 години, на чело со Владимир Милчин, поранешен полициски доушник, од времето на комунизмот. Милчин бил клучен за оцрнувањето на актерот и дисидент Ристо Шишков.
Исто така, треба да се истакне дека македонските медиуми како Телма и 24 Вести, се големи поборници на антивладиниот протест. Овие две медиумски куќи ги финансира Сорос.
Дури и лидерот од опозицијата, Зоран Заев е Соросов платеник, кој е поврзан со ЦИА. Сите членови од неговата партија се платеници на Сорос.

Се наведува дека и помошникот секретар за европски и евроазијски работи, Викторија Нуланд, е оптужена како соулчесник на Заев и неговите странки од страна на македонската известувачка служба. Нуланд и нејзините завереници, очигледно сакаат да исценираат уште еден преврат, сличен на оној во Киев. Но не сметале на агилноста на македонската полиција, која во рација во Скопје и Велес, конфискувала 5 лаптопи, 3 компјутери, 19 мобилни телефони 100 ЦД-а и ДВД-а, 17 хард дискови и 9 штедни книшки, кои припаѓаат на невладината Соросова организација.
Многу медиумиго промениле учеството на организацијата Canvas во македонските протести.
Macedonia Online наведува:
– Членовите на Canvas никогаш повеќе нема да можат да влезат во Русија, но се добредојдени во Македонија. ОСИ и ЦИА најмиле Canvas да делува во Македонија.
Соединетите Арапски Емирати, го именуваа Canvas како единствена немуслиманска терористичка организација во ранг со Ал Каеда.
Canvas стана озлогласен по прилика на симнувањето од власт на Милошевиќ.
Canvas е исто така вмешан и во смртта на рускиот опозеионер Њемцов, а целта било да се создаде дестабилизација и интерен конфликт. Но русите се спротивставиле на овој напад.
Немирите кои моментално се одвиваат во Македонија, се резултат на воспоставувањето на западњачката Обоена револуција, со цел дестабилизација на македонската власт.Џорџ Сорос, НАТО и елементите на Обоената револуција, ќе се обидате да ја уништат македонската власт и да обезбедат пропаст на македонскиот народ с

loading...
Loading...