Која е вистинската „мерка“?-Еве колку секс ви е потребно за да бидете среќни!

Loading...

Истражувањата покажаа дека практиката на секс еднаш во неделата не е доволно, два до три пати е вистинска мерка.Дали некогаш сте се запрашале колку секс е доволно во бракот или врската за да бидеме среќни? Дали е важен квантитетот или квалитетот? Откако од холивудските двојки пристигнуваат информации за измама кои се последица на премалку секс во бракот, простигнуваат бројни истражувања кои се занимаваат со овој “прoблем”.
Всушност, неколку студии покажуваат дека сексот еднаш во неделата е доволен за среќата кај  партнерите. Но, се чини дека сега се потресени темелите на овие истражувања. Една онлајн дејтинг станица ги испитува своите клиенти за тоа колку секс е потребно во неделата за нивата среќа.
Резултатите покажале дека за добра врска е потребно неколку пати во неделата да имате односи со партнерот.  Истражувањето е спроведено на нешто повеќе од 600 корисници, а и мажите и жените се сложиле дека еднаш во неделата не е доволно.
65% од припадничките на понешниот пол и 69% од мажите изјавиле дека би сакале да водат љубов неколку пати во неделата во својата врска, но едно глобално истражување открива дека во просек луѓето водат љубов еднаш до два пати во неделата.
Иако не постои совршена квота за среќна врска, се чини дека и мажите и жените треба да имаат повеќе акција во својата спална соба.Дали некогаш сте се запрашале колку секс е доволно во бракот или врската за да бидеме среќни? Дали е важен квантитетот или квалитетот? Откако од хо

loading...
Loading...