Која храна предизвикува непријатна миризба на телото?

Loading...

Непријатната миризба е значителен показател дека внесуваме храна со интензивен мирис или во голема количина која го отежнува варењето и ја причинува оваа состојба на организмот.Некои ја обвинуваат прекумерната употреба на евтини дезодоранси, други го обвинуваат биолошкиот состав на организмот, а многумина се сложуваат дека некои специфични типови на храна можат да бидат сериозен причинител на миризбата што ја шири телото.
Еве дел од храната што се посочува како „виновник“:
Зачинета храна
Зачинетата храна може да предизвика внесување на вишок на сулфур во организмот, кој се исфрла преку дишењето и порите на кожата. Важно е да се јаде добро избалансирана храна, која не содржи премногу лук, кромид или кари.
Црвено месо
Црвеното месо бара повеќе напор од организмот за да биде сварено. Поголеми количини предизвикуваат потење со поголем интензитет, при што ќе се ослободат и поинтензивни миризби. Од друга страна, кај вегетаријанците, кои не јадат месо, некои растенија со појак вкус можат да го предизвикаат истиот ефект.
Повеќе можете да прочитате на najadise.mkНекои ја обвинуваат прекумерната употреба на евтини дезодоранси, други го обвинуваат биолошкиот состав на организмот,

loading...
Loading...