Коки раскажува: Не успеав да го спасам Дуле

Loading...

Вo петок, на денот кога се навршуваат 40 дена откако почина Душан Љубисављевиќ – Дуле, вокалот на дуото Дуле и Коки, виолинистот Николчо Јанков – Коки ќе настапи сам, во чест на својот долгогодишен другар. Коки ќе свири на концертот на Игор Џамбазов во Арената Борис Трајковски.
Тој за весникот Вест ја раскажа во детали нивната 20 годишна дружба од нивното запознавање па се до смртта на Дуле.
Заеднички настапи, студентски денови, фестивали, анегдоти… болеста на Дуле и последните денови и смртта на неговиот другар…се само дел од многуте работи низ кои помина ова дуо кое беше едно од најпознатите во Македонија. Коки ќе свири на концертот на Игор Џамбазов во Арената Борис Трајковски.
Тој за весникот Вест ја раскажа во детали нивната 20 годишна дружб

loading...
Loading...