Колку ГОЛЕМИНАТА на пенисот е важна за квалитетен секс?

Loading...

Истражувањето е спроведено помеѓу 1661 испитаници каде научниците имале задача да ја утврдат просечната големина на пенисот во ерекција и резултатите покажале дека средната вредност е 14,2 см.Истражувањето спроведено во универзитетот во Индијана покажало дека пенисите доаѓаат во сите облици и големини. Најмалиот пенис во ерекција бил долг 4 сантиметри, а најдолгиот имал 26 см.
Просечната димензија изнесувала 14,2 см и околу 3-4 см во пречник. Големината на пенисот зависела и тоа како мажот се возбудува. Пенисот ќе биде поголем ако се стимулира орално, за разлика од оној кој се стимулира со фантазија.
Должината на пенисот била предмет на бројни студии, но и на бројни урбани легенди и митови. За многу мажи помислата дека немаат доволно во гаќите предизвикува фрустрации и потешкотии во нивниот сексуален живот.
Меѓутоа дали големината на пенисот е навистина пресудна за квалитетен секс претставува тема за друга дебата. Некои истражувања покажале дека за некои жени кои постигнуваат вагинален оргазам големината е важна и дека со подолг пенис задоволството е поголемо. Други пак студии сугерираат дека поголем не значи и подобар. Идеалната големина на пенисот зависи од висината на особата, а некои студии откриваат дека за повеќето жени дебелината е поважна од должината.Истражувањето спроведено во универзитетот во Индијана покажало дека пенисите доаѓаат во сите облици и големини. Најмалиот пенис во ерекција бил дол

loading...
Loading...