Конкурс за професионални консултации со Мартин Робертс

Loading...

Моден Викенд Скопје во соработка со Британски совет во Македонија, објавува отворен повик за  Професионални консултации со господинот Мартин Робертс, ко-основач и директор на Fashon Scout  London и Graduate Fashion Week, кои ќе се одржат на 23.10.2013 година во Скопје.Конкурсот е наменет за студенти по моден дизајн и дизајнери кои ќе имаат извонредна можност,  пред се да добијат совети за подобрување на сопствената позиција и конкурентноста на модниот  пазар.
За време на личната професионална консултација со господинот Робертс избраните учесници ќе  можат да го презентираат своето портфолио, да прикажат примероци од досегашната работа и да  добијат совет во насока на подобрување на сопствениот моден бизнис.
Сите заинтересирани треба да ги достават следните документи:
– Пополнет формулар, кој може да се симне на веб-страната на FWSK;
–  Дизајнерско портфолио во електронска форма;
–  Биографија и мотивационо писмо.
Рокот за испраќање на апликациите е од 01.10 најдоцна до 12.10.2013 година, на  [email protected] За изборот на учесници кои е предвидено да бидат вкупно осум, ќе  одлучува комисија составена од претставници од Моден Викенд Скопје, Британски совет во
Македонија и лично Мартин Робертс.
Истиот ден ќе се одржи и предавање на следните теми:
1.Претставување и информации за Fashon Scout / Graduate Fashon Week ;
2.Моден бизнис ( иновативни начини за привлекување инвеститори, успешно промовирање на  бренд, генерирање на продажбата).Конкурсот е наменет за студенти по моден дизајн и дизајнери кои ќе имаат извонредна можност,  пред се да добијат

loading...
Loading...