Контроверза за газењето во Куманово

Loading...

Шокантна изјава на братот на возачот што го удри малото дете даде нова перспектива на случајот што деновиве ја потресе публиката.На социјалните мрежи се појави изјава на братот на возачот која гласи:
„Јас сум братот на возачот, оној што го вадат од возилото на снимкава. Не нападнаа за глупости… Влеговме во кола ни дотрчаа 3-4 албанци ни ја скршија шофершајбната со боксачи ( веднаш повикавме полиција) ние побегнавме но завршивме во слепа улица. Продолжија да не бркаат околу 20 албанци со ножеви, боксачи и слично. Братми за да ги избегне удри во ѕид за жал тука било дете ние неможевме да видиме ништо зошто ни е скршена шофершајбната и бевме испаничени, јас не знам каков човек напаѓа луѓе со цел да ги тиепа/убие пред сопственото дете за банална расправија поради ред во болница и со тоа го доведува во опасност… И дали тие навистина се жртви? Јас имам 5 посекотини од НОЖ, повеќепати сум удрен со тврд предмет по глава и тело. Против никој од напаѓачите не е поднесена кривична пријава уште и се организираат протести и го нарекуваат брат ми терорист кој сакаше само да избега и да се спаси… Навистина е греота за детето и ние жалиме ама како би вие реагирале да се најдете во ваква ситуација и да ви е загрозен вашиот живот и животот на вашата фамилија? Во сите медиуми пишува како ние сме ги чекале да ги згазиме никој не ја напиша вистината што навистина се случи.“

Ова од корен ја менува ситуацијата, откако Албанците протестираа по настанот во кој наводно намерно е прегазено 4-годишно дете.
 

Извор: Facebook, YoutubeНа социјалните мрежи се појави изјава на братот на возачот која гласи:
„Јас сум братот на возачот, оној што го вадат од возилото на с

loading...