Костури танцуваат, се гушкаат и бакнуваат пред публиката. А кога ќе престанат со криењето… ќе се воодушевите!

Поголем дел од луѓето во светот мислат дека се жртви на предрасуди, без да бидат свесни дека веднаш потсвесно оформуваат впечаток за некоја личност на прв поглед.Без разлика дали станува за полова, расна, верска или било која основа, потсвеста влијае на сите. Голем број луѓе чувствуваат дека цел живот се жртви на предрасуди и дискриминација.
Ова потсвесно мислење за некого, се оформува благодарение на тоа како комуницираме, ги гледаме или како се однесуваме со луѓето кои не изгледаат како нас. Токму оваа појава може да предизвика некои луѓе да не бидат во можност да добијат работа, земат кредит во банка, или пак да имаат фер судење.
Следното видео е обид да се внесе малку светлина во оваа проблематика и да се предизвикаат гледачите да погледнат длабоко во себе и да се обидат да внесат промени во секојдневниот живот.

Мора да се запомни дека љубовта нема етикети и дека сите треба да се однесуваме кон другите, онака како шти би сакале другите да се однесуваат кон нас.
Светот е полн со различности и сите треба да ги прифатиме, наместо да ги одбиваме или негираме.
Затоа, веруваме дека ќе уживате во ова видео:
Без разлика дали станува за полова, расна, верска или било која основа, потсвеста влијае на сите. Голем број луѓе чувствуваат дека цел живот се жрт

Пронајдете не на следниве мрежи: