Кралската тајна со која принцот Вилијам и Кејт ги одгледуваат своите деца

Loading...

Сите родители имаат мала тајна, која секојдневно ја користат при одгледувањето на детето. Мајките и татковците имаат свој ритуал, преку кој нивните децата сфаќаат дека се многу сакани.Свој метод има и принцот Вилијам.
Погледнете ги сликите на принцот и тригодишниот син, принцот Џорџ. Она што се забележува е дека војводата од Кембриџ често клекнува или се наведнува до детето. Еднаш дури и  кралицата Елизабета го прекори внукот што го користи овој метод за време на настани, на кои присуствуваат важни гости.
Експертите тврдат дека родителите треба да обрнат внимание на овој едноставен трик. Кога клекнуваш пред детето, вие го гледате право во очите.
Техниката, според експертите, се нарекува „техника за активно слушање“. Преку неа децата гледаат дека нивните зборови се од значење за родителите. Освен тоа, ја крева самодовербата на децата, ја зајакнува довербата кон вас, но и ја олеснува комуникацијата меѓу вас.
Не е доволно само да се клекне пред детето, туку психолозите им препорачуваат на родителите да престанат со сето она што го прават и за миг да обрнат вистинско внимание на детето.Свој метод има и принцот Вилијам.
Погледнете ги сликите на принцот и тригодишниот син, принцот Џорџ. Она што се забележува е дека војводата

loading...