„Кранфилд Фаундри“ гради фабрика во Пробиштип

Loading...

Во индустриската зона Неокази, Пробиштип денес ќе биде поставен камен темелник за изградба на фабриката на компанијата Кранфилд Фаундри (Cranfield Foundry)Компанијата ќе гради најсовремена, високо-автоматизирана еколошка леарница за производство на делови за автомобилската индустрија. Според најавите во оваа компанија ќе се вработат меѓу 250-300 лица.
На почетокот на изградбата на фабриката ќе присуствуваат премиерот Емил Димитриев и вицепремиерот задолжен за економски прашања Владимир Пешевски.Компанијата ќе гради најсовремена, високо-автоматизирана еколошка леарница за производство на делови за автомобилската индустрија. Според најавите

loading...