КРЕМЉ НА НОЗЕ: Моќните олигарси се свртуваат против Путин!

Шефот на германските разузнавачи на скорешната затворена седница на одборот за надворешни работи во Бундестагот, изјави дека почнале да се наѕираат пукнатините во обединетиот фронт помеѓу Путин и моќните олигарси.По неодамнешното воведување на санкции од страна на САД и ЕУ, руските олигарси наводно се нашле во паника, бидејќи санкциите би можеле да им ги нарушат работните планови на Западот.
Според Шпигл, некои од нив одлучиле да му стават на знаење на Путин дека е крајно време да ги смири геополитичките апетити.
Шефот на германските разузнавачи, Герхард Шиндлер, лично и рекол на Ангела Меркел дека помеѓу руската елита избил голем конфликт и дека тие се обидуваат да влијаат врз Путин.По неодамнешното воведување на санкции од страна на САД и ЕУ, руските олигарси наводно се нашле во паника, бидејќи санкциите би можеле да им ги нар

Пронајдете не на следниве мрежи: