Крвничка егзекуција: Исламистите обезглавиле уште еден новинар!

Припадниците на терористичката организација на Исламската држава убиле уште еден заробен новинар на истиот начин како Џејмс Фоли. Убиен е Стивен Сотлоф.Американецот исчезнал во Сирија во август во 2013 година, а специјализираниот портал за следење на состојбата за џихадистите објавил снимка од егзекуцијата.
Исламистите се заканија минатата недела дека ќе го убијат Сотлоф ако не престанат американските воздушни напади против групата.
Ова беше порачано во видеозаписот кој го покажа обезглавувањето на американскиот новинар Џејмс Фоули.Американецот исчезнал во Сирија во август во 2013 година, а специјализираниот портал за следење на состојбата за џихадистите објавил снимка од егзе

Пронајдете не на следниве мрежи: