Ксидакис: Скопје и Атина со заеднички напори треба да го решат меѓусебниот проблем

Грчкиот заменик министер за надворешни работи Никос Ксидакис, денеска изјави дека климата во односите меѓу Скопје и Атина постојано се подобрува.- Мислам дека проблемот меѓу Атина и Скопје е заеднички. Тие треба да го скршат мразот и да го решат недоразбирањето, изјави Kсидакис за првата програма на државното радио.
Тој исто така доаде дека „со цел да ги исполни критериумите за членство, кои се многу и тешки, Скопје ќе мора да помине долг пат, а Грција ќе го помага европскиот курс на земјата“.- Мислам дека проблемот меѓу Атина и Скопје е заеднички. Тие треба да го скршат мразот и да го решат недоразбирањето, изјави Kсидакис за првата про

Пронајдете не на следниве мрежи: