Кромидот е здрава и неопходна намирница, но нема баш пријатен мирис…Јадењето не е исто без кромид и назмисливо е да го исфрлиме од одредени рецепти. Сепак, не може да се исфрли мирисот на кромидот, како за време на сецкање, така и за време на готвењето- кога навистина умее „непријатно да замириса“ цел стан.
Како да го подготвиме, а во поголема мера да се поштедиме себе и домашните?
Она што можеме да сториме е еднаш неделно, или по потреба, па подготвуваме поголема количина кромид- а потоа да го смрзнеме.
Потоа едноставно, со лажица одвојуваме одредена количина и нормално да го користиме.Јадењето не е исто без кромид и назмисливо е да го исфрлиме од одредени рецепти. Сепак, не може да се исфрли мирисот