Купувајте ЗДРАВО! Едноставен трик како да препознаете ГМО домати!

Loading...

Конзумацијата на овошјето и зеленчукот е неопходно за здравјето, но дали храната што ја купуваме е природна и здрава?ГМО храната можете да ја препознаете лесно, со овој трик:
Прво, треба да знаете дека доматот кој се одгледува на вообичаениот начин е означен со код кој се состои од 4 цифри. Исто така, органски одгледуваниот зеленчук има цена со код кој се состои и 5 цифри, почнувајќи од 9. ГМО доматот има цена со код кој почнува со бројот 8.
Во многу европски земји, генетски модифицираната храна е забранета за продажба.ГМО храната можете да ја препознаете лесно, со овој трик:
Прво, треба да знаете дека доматот кој се одгледува на вообичаен

loading...