Kупување гласови во Кочани од страна на бизнисменот и кандидидат на СДСМ

Loading...

Уверливи сомневања за купување на гласови од страна на текстилниот магнат и кандидат за градоначалник на СДС Николчо Илиев потекнуваат од споредбата на сликите на младите социјалдемократи од штабот Илиев и сликите од „хуманитарки“ кои се спроведуваат од „групи граѓани“, пишува порталот Журнал.нет.Овој вид на дејствување е со единствена цел да се влијае на гласачите на денот на изборите, зад плаштот на хуманитарна помош и отворено корумпирање на гласачи.
Ова вклучува директно финансиско помагање на лица кои спаѓаат во групата на економски ранливи семејства под прикритие на „хуманитарна помош“ од групи на млади луѓе кои досега немаат ниту ден искуство во работењето со овие категории на граѓани. Таканаречените хуманитарки се насочување да се гласа под директива на денот на изборите.
Што се однесува до финансирањето на кампањата, овој вид на хуманитарки отвора низа сомнежи за понатамошниот тек на кампањата како и за транспарентноста и веродостојноста на финансиските извештаи за средства кои се користат за изборна кампања, пишува порталот.
 Овој вид на дејствување е со единствена цел да се влијае на гласачите на денот на изборите, зад плаштот на хуманитарна помош и отворено корумпирање

loading...
Loading...