Латас: СДСМ ги тепа новинарите, крши редакции, се заканува од митинзи на јавни места

Законот не е причина за лошите состојби во новинарството, причина се тепањата, малтетирањата, заканите. СДСМ има најголем удел во тоа, вели уредникот на Сител Драган Павловиќ Латас во гостувањето во емисијата „Акцент“ на МРТ.-60 % од тужбите против новинари кои се критериум за да добиете лоша оценка од меѓународните организации се од СДСМ и соросоидите. Ако тој дал 60 проценти од вкупните тужби, а една од важните ставки е колку новинарите се тужени по судови, тој директно влијаел на лошите оценки. Тој ги тепа новинарите, крши редакции, се заканува од митинзи, на јавни места. Тој е генератор на лошите оценки, СДСМ и Заев, и потоа откако ќе ги добиете лошите оценки, тој сака да го искористи тој извештај за свои потреби и цели, вели Латас.-60 % од тужбите против новинари кои се критериум за да добиете лоша оценка од меѓународните организации се од СДСМ и соросоидите. Ако тој дал 60 п

Пронајдете не на следниве мрежи: