Легализирани над 10.000 дивоизградени објекти во Прилеп

Loading...

Нови 60 решенија за легализирање на дивоизградени објекти денеска беа доделени во Прилеп. Градоначалникот Марјан Ристески истакна дека Прилеп е лидер во Македонија во однос на легализирани диворадби, со над 10.000 додели вакви решенија.„Продолжува процесот на легализација на дивоизградени објекти. Ова е еден од најубавите закони што било која Влада го има донесено во интерес на граѓаните. Со ова се исправа една голема неправда нанесена кон голем број наши сограѓани што десетици години чекаа за легализација на нивниот имот. Прилеп и понатаму останува лидер во легализација на дивоизградени објекти на ниво на Македонија, со над 10.000 легализирани дивоградби. Со тоа се направи навистина многу за граѓаните, за правните лица и за развојна урбанизација на градот“, изјави Марјан Ристески, градоначалник на Прилеп.
Со легализацијата опфатени се барањата на граѓаните поднесени во 2011 година како и дел од барањата кои се однесуваат на 2016 година од продолжениот рок. Во 2011 година беа поднесени 15.367 барања за легализација, а во 2016 година 3.077 барања.„Продолжува процесот на легализација на дивоизградени објекти. Ова е еден од најубавите закони што било која Влада го има донесено

loading...