Не постои некој што не сака крцкавци пилешки прсти. Ова е најдобриот рецепт!Состојки:
Пилешки гради
¾ шолји брашно
3 јајца
2 лажици сок од лимон
½ шолји презла
½ шолја пармезан
1 лажица кора од лимон
1 лажица лук во прав
Сол и бибер
Малку масло
Подготовка:
Ставете брашно во една чинија, а во друг помешајте ги јајцата со сок од лимон.
Во посебна чинија помешајте презла, пармезан, корка лимон, лук во прав, сол и бибер.
Исечете ги пилешките гради на стапчиња, па измацајте ги во брашното, па во јајцата, па во мешавината од презла, зачините и сирењето.
Ставете ги стапчињата во плех обложен со фолија и подмачкан со масло.
Печете во рерна на 210 степени околу 20 минути.Состојки:
Пилешки гради
¾ шолји брашно
3 јајца
2 лажици сок од лимон
½ шолји