Денес сигурно сте подготвиле добар и вкусен ручек, но за утре ви предложуваме да направите нешто ново и повкусно. Па, што би рекле за пиперки полнети со кремсирење?ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
6 лути пиперки
60 гр. кремсирење
120 гр. ситно исецкан колбас по желба
6 парчиња сланина
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
Загрејте ја рерната на 220 степени.
Пресечете ги пиперките на половина по должина и исчистете ги од семето. Пресечете ја сланината на половинки. Рамномерно распределете го кремсирењето и намачкајте ја внатрешноста на пиперките. Додадете малку сецкан колбас. Потоа замотајте ја пиперката со парче сланина и зацврстете го со чепкалка.
Наредете ги подготвените пиперки на плех, обложен со хартија за печење. Печете ги 30 минути додека да се испечат сланината и колбасот.
Послужете ги топли.ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
6 лути пиперки
60 гр. кремсирење
120 гр. ситно исецкан колбас по желба
6 парчињ