Идеален оброк за љубителите на местото.Состојки:
500г мелено месо
2 главици кромид
Масло
Зачин, бибер
3 јајца
200мл кисела вода
1 јогурт
Подготовка:
Ситно исецкајте го кромидот и пропржете го на масло, додадете мелено месо, зачин, бибер. Кратко пржете.
Ставете масло на тепсија, па раширете ја првата кора, ставете малку масло, па така и другата и третата. Потоа додадете две лажици фил од меленото месо и се така додека не се истроши филот.
Питата исецкајте ја на коцки. Изматете јајца, додадете јогурт и кисела вода и изматете, прелијте одозгора.
Печете на 180 степени 30 минути.Состојки:
500г мелено месо
2 главици кромид
Масло
Зачин, бибер
3 јајца
200мл кисел