ЛГБТ-активистите го осудија односот на Жељко Јоксимовиќ кон Фифи

Loading...

ЛГБТ-центарот ја осуди синоќешната реакција на Жељко Јоксимовиќ кон Филип Јаневски – Фифи на Х-Factor.ЛГБТ-центарот ја осуди синоќешната реакција на Жељко Јоксимовиќ кон македонскиот претставник на Х-Фактор, Филип Јаневски – Фифи. Тие сметаат дека Јоксимовиќ покажал основно непочитување.
-Тој во директна комуникација со Филип Јаневски – Фифи го покажа непочитувањето, но исто така и неверувањето и гадењето, за на крајот да даде негативен одговор за нејзиното пеење, а сето тоа како последица на нејзиниот идентитет, а не на вокалните способности. Жељко, како јавна личност, има одговорност кога нешто ќе каже во јавноста. Со ваквото однесување покажува дека не го познава правото на изразување и ги крши законите за антидискриминација, судејќи по изгледот, а не по вокалните способности– велат ЛГБТ-активистите.ЛГБТ-центарот ја осуди синоќешната реакција на Жељко Јоксимовиќ кон македонскиот претставник на Х-Фактор, Филип Јаневс

loading...
Loading...