Луди факти за оргазмот!

Loading...

Неколку факти кои можеби не сте ги знаеле за оргазмот!Оргазмот станува подобар со годините.
На повеќето мажите им требаат 7 минути за да доживеат оргазм
Оргазмот го намалува ПМС.
Мажите имаат Г-точки исто така.
Оргазмот може да предизвика болка.
Женскиот оргазм заедно со машкиот се важни за репродукција
Жените подеднакво сакаат да доживеат оргазм како мажите
Преку јога може да се доживее оргазм
Високите потпетици предизвикуваат оргазм
Жените доживуваат оргазм најчесто кога мастурбираат сами
Оргазмот придонесува за посјајна кожа
Оргазмот го ослободува телото од стрес

Оргазмот не е поврзан само со гениталиите и ерогените зони, па, така жените може сексуално да се стимулираат и преку масажа и слично
Оргазмот ве прави подобри во кревет
Оргазмот е одличен за вашето ментално здравје
Стомачните вежби може да направат да доживеете оргазм
Оргазмот го подобрува вашиот социјален живот
Го изострува вашето сетило за мирис
30 % од жените имаат проблем при доживувањето на оргазм
Многу жени не се сеќааваат на чувството при оргазам
Оргазмот без секс( односно само преку замислување на партнерот) е можен.
Влијае на здравјето на вагината.
Повеќекратен оргазам е моженОргазмот станува подобар со годините.
На повеќето мажите им требаат 7 минути за да доживеат оргазм
Оргазмот го намалува ПМС.

loading...
Loading...