Македонци работејќи од дома заработиле 550.000 долари

Loading...

180 македонски фриленсери, во 2013-та работејќи на проекти кои се нудат на онлајн глобалната платформа за наем на работници Elance.com. заработиле над 550.000 долари.Ненад Молерович повеќе години се занимавал со интернет маркетинг, а и самиот бил еден од фриленс работниците кои лицитираат за проекти на Elance, но откако се преселил во САД бил исконтактиран од компанијата и назначаен за директор на онлајн маркетинг одделот.
Тој вели дека платформата нуди одлична можност за македонските професионалци од разни дејности да најдат ангажман и да заработат.
Заработката во сооднос со бројот на жители, ја рангира Македонија втора во регионот после Србија. Сумата од толку мал број на македонски фриленс работници говори дека земјава располага со талентирани професионалци, но тие се недоволно запознаени со можноста да работат за било која компанија во светот.
Elancе е една од интернет платформите за хонорарна работа на која свои профили имаат над 800.000 компании и 3 милиони фриленсери кои се најмуваат зависно од цените што ги нудат, но почесто од квалитетот на веќе сработените проекти за кои добиваат оценки од работодавачите.Ненад Молерович повеќе години се занимавал со интернет маркетинг, а и самиот бил еден од фриленс работниците кои лицитираат за проекти на Elance, н

loading...
Loading...