Македонија е како аутсајдер во ждрепката за ЕП во Данска

Македонија со вчерашната победа врз Португалија си обезбеди карта за ЕП во Данска. Но, таа се најде во третиот шешир за ждрепката за ЕП и е како вистински аутсајдер. 
Македонската ракометна репрезентација своите противници за ЕП во Данска ќе ги чека од третиот шешир, односно како аутсајдер. ЕХФ денеска го објави составот на шеширите за ждрепката која ќе се одржи во петок.
Македонија е во третиот шешир заедно со Унгарија, Белорусија и Полска. 
ПРВ ШЕШИР: Данска, Србија, Хрватска, Шпанија
ВТОР ШЕШИР: Чешка, Исланд, Франција, Шведска
ТРЕТ ШЕШИР: МАКЕДОНИЈА, Белорусија, Унгарија, Полска
ЧЕТВРТИ ШЕШИР: Норвешка, Австрија, Црна Гора, РусијаМакедонија со вчерашната победа врз Португалија си обезбеди карта за ЕП во Данска. Но, таа се најде во третиот шешир з

Пронајдете не на следниве мрежи: