Македонски новинар: Тоше Проески не почина, неговата несреќа е лошо филмско сценарио!

Loading...

Балканските медиуми денес пишуваат за тврдењата на македонскиот новинар Зоран Божиновски дека несреќата на Тоше Проески е само едно лошо филмско сценарио и дека тој не загина во автомобилската несреќа кај Нова Градишка на 16ти октомври 2007-ма година. Мистерија: Македонски новинар тврди дека Тоше Проески не загина кај Нова Градишка и дека несреќата никогаш не се случила, стои во насловите и поднасловите на балканските медиуми кои денес ја објавија оваа вест и шокантните тврдења на македонскиот новинар Зоран Божиновски. 
„Го нема камионот, го нема возачот на камионот, го нема ни британскиот продуицент кој ги правеше новите песни на нашиот ангел, што значи дека ова мора да се истражи бидејќи тука има нешто сомнително, односно се покажува на фактот дека тука всушност ништо не се случило. Набрзо ќе објавам книга во која ќе има одговори на 20 најинтригантни прашања за несреќата на Тоше Проески“, открива контроверзниот македонски новинар Божиновски. 

„Цел негов менаџерски-продуцентски тим беше под истрага. Од сите мои сознанија, несреќата кај Нова Градишка била само едно лошо филмско сценарио“, додава Божиновски за српски Курир кој вели дека набрзо ќе ја објави својата книга од четиригодишната истрага за смртта на нашиот најпознат пејач Тоше Проески. 
 Мистерија: Македонски новинар тврди дека Тоше Проески не загина кај Нова Градишка и дека несреќата никогаш не се случила, стои во насловите и подна

loading...
Loading...