Македонскиот кадетски таеквандо тим на европско во Романија

Loading...

Агенцијата за млади и спорт ги прими македонските таеквандо репрезентативци кои вечерва патуваат за Букурешт, Романија каде од утре, па во наредните пет дена ќе учествуваат на европското кадетско таеквандо првенство.За подготовките и плановите за настап зборуваше нашиот селектор Дарко Костовски, кој на директорот на Агенцијата за млади и спорт уште еднаш му се заблагодари за поддршката која ја имаат репрезенатативците за секој меѓународен настап.
Имено нашиот тим ќе го претстават шест натпреварувачи во повеќе тежински категории. На приемот во Агенцијата за млади и спорт случајно се сретнаа со Македонската фудбалска легенда, Андон Дончевски кој им посака успешен настап потенцирајќи дека на секој настап се дава максикум особено кога се бранат боите на Македонија за да се покаже како се сака својата земја.За подготовките и плановите за настап зборуваше нашиот селектор Дарко Костовски, кој на директорот на Агенцијата за млади и спорт уште еднаш му с

loading...
Loading...