МАН со осуда за изјава на Заев кој како свои политички непријатели ги легитимираше медиумите

Loading...

Македонската асоцијација на новинари, МАН најостро ја осудува изјава на претседателот на СДСМ Зоран Заев кој како свои политички непријатели ги легитимираше медиумите.- Бараме од сите медиуми, посредникот Питер Ванхауте и ВМРО-ДПМНЕ веднаш и неодложно да ги напуштат политичките преговори за медиумите, бидејќи тоа е кроење на закони (според изјавата на Заев) со неговиот политички непријател. Уште еднаш повторуваме дека остануваме на повикот до нашите членки да не ги покриваат престојните вонредни избори, доколку продолжи ваквиот однос на опозицијата со директни закани,уцени и обид за замолчување, се вели во соопштението на МАН
МАН бара СДСМ сериозно да размисли за изјавите и постаките на својот претседател Зоран Заев.
– Човекот кој бизнисот го претвори во рекет и корупција, политиката во лузерство, сега е во војна со медиумите и тоа отворено го признава. Бараме СДСМ да се огради од изјава на Заев и да започне постапка за негова смена. Доколку не го сторат тоа- освен бојкот на изборните активности, ќе ги повикуваме нашите членки да ја бојкотираат работата на СДСМ целосно.
Истовремено, бараме итен состанок со амбасадорите на земјите членки на ЕУ и САД  по оваа директна закана до медиумите од претседателот на СДСМ Зоран Заев, додаваат од Македонската асоцијација на медиуми.- Бараме од сите медиуми, посредникот Питер Ванхауте и ВМРО-ДПМНЕ веднаш и неодложно да ги напуштат политичките преговори за медиумите, бидејќи тоа

loading...
Loading...