Масакар во колеџ во Орегон: 26 Годишниот убиец убил најмалку 10 студенти

9 луѓе се убиени во колеџот „Umpqua Community College“  во американската сојузна држава Орегон.Според медиумите, станува збор за 26-годишниот Крис Харпер Мерсер, кој живеел во близина на колеџот. Убиецот при нападот користел 4 пушки, во кој освен убиените има и 7 ранети.
Според очевидците, црнецот Мерсер упаднал во колеџот Ампукуа пукајќи и прашувајќи ги студентите на која религија припаѓаат. Тој ги застрелал тие што се изјасниле како христијани.
Дел од американските медиуми јавија дека Мерсер бил студент на колеџот, како и оти напаѓачот претходно на интернет-страницата „4chan“ ги објавил своите намери за нападот во колеџот.Според медиумите, станува збор за 26-годишниот Крис Харпер Мерсер, кој живеел во близина на колеџот. Убиецот при нападот користел 4 пушки, во кој о

Пронајдете не на следниве мрежи: