Масоните ја спремаат Третата Светска Војна?

Loading...

На темелите на сите до сега прочитани книги на темата „масони“ со сигурност можам да потврдам дека масонеријата спроведува планови кои водат кон Трета Светска војна – кажува Емил Чич, член на Хрватската академија за наука и уметност во дијаспората.Дури и кога не би го земале како сериозен доказ писмото на америчкиот генерал Алберт Пике кој наведува Три светски војни, би морале сериозно да сфатиме дека членот на англоамериканскиот естаблишмент Карол Куглеј во книгата „Англо- амерички естаблишмент“ опишал како британската масонерија создавала услови за„ Првата и Втората Светска Војна“- кажува Емил Чич.
Според неговите зборови од таквата историска книга видливо е дека светските војни биле планирани со цел да се создаде британска предоминација во Европа и во светот, а видливо е и дека британските империјалисти за сите идни операции во 20 век планирале да го употребат САД каде ги преместиле своите централи и каде ги регрутирале банкарите и политичарите.

Тој план се остварил и Америка денес со целата сила ги напаѓа земјите од Средниот исток со цел да совлада комуникација пред Иран да ги нападне Русија и Кина. Планот за војната требало веќе да биде спроведен и завршен, но очигледно нешто се искомплицирало, па главните операции се отежнати и одложени.
Тој  кажува дека целта на војната е создавање на нови светски држави, бидејќи премногу било тешко да се соедини цел свет без отпор од одредени држави.
Секоја силна држава како Кина и Русија тешко дека ќе посака својот суверенитет да го предаде на некакви Содинети нации, па покорувањетоќе оди преку масовно уништување и расцепкување.
Да би дошло до сето тоа постојано се создаваат конфликтни ситуации помеѓу државите, кои ќе доведат до меѓусебно уништување.
 
 Дури и кога не би го земале како сериозен доказ писмото на америчкиот генерал Алберт Пике кој наведува Три светски војни, би морале сериозно да сфа

loading...
Loading...